Duo Tirzah

Sinds enkele jaren concerteert Eva ook in een fascinerende combinatie viool-harp. Dit samen met harpiste Karen Peeters. Ze brengen een gevarieerd programma gaande van klassiek tot filmmuziek.

 

karen-peeters

Karen  Peeters

Karen Peeters studeerde aan het Lemmensinstituut te Leuven, waar zij in 1994 het laureaatsdiploma harp behaalde bij Annie Lavoisier. Zij verleende in het verleden haar medewerking als harpiste aan het Nationaal Orkest van België en was gedurende12 jaar freelance verbonden aan het “ Orchestre Philharmonique Royal de Liège “en 9 jaar bij het Brussels Philharmonic.

Zij heeft een grote voorliefde voor film en heeft reeds haar medewerking verleend aan: The Aviator; The Artist; The Wonders; Le dernier Diamant; Horseplay; Cafard; High-Rise; Broer; F.C. De Kampioenen; Den Elfde van den Elfde.

Veel occasionele ensembles werken graag met haar samen. Daarnaast treedt zij vaak op in kamermuziekverband.

Zo musiceert Karen in het trio, Ensemble Serafique,(Zang-Harp-fluit) en met het http://www.tirzah-quartet.be waar zij met muziek van John Zorn in de zomer van 2013 op Gent-Jazz stond.

Uit het Tirzah-quartet ontstond ook het Duo Tirzah (viool-harp) met violiste Eva Vermeeren.

Zij maakt deel uit van het duo Harp & Bones (Trombone, Carlo Mertens) en hun eerste cd ‘Lullaby’ werd uitgebracht in December 2018.

Sinds 2017 maakt zij deel uit van het Flanders Harp Quartet.
Bestaande uit 4 harpisten die samen de mooie kwaliteitsvolle transcripties voor harpen kwartet, alsook het vaak onbekende repertoire brengen.

Vanaf 1994 tot op heden is Karen leerkracht harp aan de stedelijke academie voor muziek, woord en dans te Lier.

Ze werd ook lid van het kamerorkest “La Passione” dat eveneens in deze academie zijn thuisbasis heeft.

Vanuit de regelmatige samenwerking met dit orkest, en als 4 collega’s instrumentenleraars groeide het idee om samen ook een kwartet te vormen: http://www.sahf4.be

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s