De Turnhoutse Snaar

De Turnhoutse snaar is een kamerorkest van strijkers.  www.turnhoutsesnaar.be

Elk optreden met dit orkest is een ware belevenis en neemt de luisteraar mee naar vervlogen tijden met mooie strijkorkest programma’s en prachtige vioolsolo’s. De Turnhoutse Snaar specialiseert zich tegenwoordig ook in filmmuziek programma’s zoals “Concerto d’amore ” en “Welcome to the Oscars”. Hier wordt de muziekliefhebber ondergedompeld in de wereld van de filmmuziek. Concerten vol actie, emotie en ontroering. Zo worden zij bij gelegenheid vergezeld van Opera zangeres Hanne Roos (of Noemie Schellens) en musici uit het Donnacorda Ensemble. Sinds 2018 gaven zij met deze programma’s een 20-tal concerten in gerenommeerde concertzalen zoals Amuz, Elzenveld, Klooster van de Grauwzusters en de Carolus Borromeus te Antwerpen, aslook in de Oude Abdij te Drongen en de Duif te Amsterdam voor een internationaal publiek. 

turnhoutse-snaar-kerk_1

De Turnhoutse Snaar werd opgericht in 2001 door enkele enthousiaste amateur-musici uit Turnhout en directe omgeving. Dit strijkorkest telt momenteel 19 leden, allen amateurs van hoog niveau. De artistieke leiding is in handen van Eva Vermeeren.

Turnhoutse snaar Aperitiefconcert op Pinkstermaandag 29 mei 2022 in de Sint-Quirinuskerk in Vlimmeren. 

Leden Turnhoutse Snaar

Eerste violenTweede violenAltviolen
CelliContrabas
Eva VermeerenPascale Hepp Dorien JanssensKatrien De VosFrits Jochems
Jef DresselaersMarie-Christine BoonenLies van TornhoutImelda Lauwers
Isabel FrançoisSofia BaliashviliGoele VermeerenFrank Standaert
Hans ThysPaul Heirman
Edith VerbovenSaskia Michielsen
Annick VerbovenTinne Verheyen


Hun repertorium bevat onder andere de “Vier Jaargetijden” van Vivaldi, de “Hongaarse Dans nr 5” van Brahms, de “Carmensuite” van Bizet, “Meditation de Thais” van Massenet en Czardas van Monti. Maar het repertoire gaat veel breder en omvat tevens jazz, filmuziek en tango’s.

turnhoutse-snaar-uit-magazine

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s