Duo del Lago

Jan Van de Perre en Eva Vermeeren ontmoetten elkaar in 2009 aan de Kunsthumaniora van Turnhout. Na jaren arrangementen te schrijven op muziek van John Zorn vroeg Jan Eva om deel uit te maken van een nieuw ensemble, het nu genoemde “Tirzah Quartet”, waarmee ze de dag van vandaag regelmatig concerteren over heel Vlaanderen. Hieruit onstond ook het duo del Lago, duo viool-gitaar. Oorspronkelijk verdiepten de muzikanten zich enkel in het uitgebreide ouevre van Nicolo Paganini voor viool en gitaar duo, maar als snel voegde dit duo ook een heel ander soort composities zoals bravour, klassiek, tango en Jazz toe aan hun repertoire. Ze hebben een voostelling gaande over de 19e eeuwse violiste Leonora von Stoch “Lady Speyer”. Jan vertolkt Edgar Speyer en Eva is Leonora…een ware belevenis.

Daarnaast verdiepten ze zich ook in de muziek van Django Reinhardt (1910-1953)…. en hebben nu ook een ensemble  met een totaal ander en nieuw programma.   Muziek uit de jaren 20 – 30 – 40 gespeeld door Eva & Manouches Gauches. Samen met jan Van de Perre (gitaar) en Frits Jochems (contrabas), beide linkshandig, zoeken ze hun grenzen op. Puur vertier uit de jaren stillekes….

Tirzah-quartetJan Van de Perre

Jan Van de Perre studeerde klassieke gitaar aan het Lemmens Instituut te Leuven bij Godlieve Monden. Na zijn verdiepte hij zich in de pedagogie van de gitaar. Als gerenommerd gitaar leerkracht geeft hij tegenwoordig les op de Kunsthumaniora te Turnhout en aan de Muziekacademie van Turnhout. Tot 2013 gaf hij ook les aan de muziekacademie van mol.

Naast zijn activiteiten als leerkracht is Jan guitarist en arrangeur van het Tirzah Quartet, (kwartet bestaande uit viool, cello, gitaar en harp). Hij schreef ook verschillende arrangenten voor zowel gitaar studenten als professionals.

Met Tirzah Quartet trad Jan op op het Gent Jazz Festival bij John Zorn at 60! en ook in verschillende culturele centra van Vlaanderen met het John Zorn programma.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s